Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg megfelelően, kérjük, kattintson ide.

Duna Szimfonikus Zenekar Hírlevél

Tisztelt -Közönségünk-!

 

A járvány miatt elmaradt minden bérletes koncertjét megtartja a Duna Szimfonikus Zenekar

A járvány miatt elmaradt minden bérletes koncertjét megtartja a Duna Szimfonikus Zenekar

A jubileumi évadára készülő, 60 éves Duna Szimfonikus Zenekar örömmel jelenti be, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradt bérleti koncertjeit változatlan műsorral, az eredetileg meghirdetett fellépő művészekkel tartja meg.

„Bár a világjárvány alaposan megnehezítette életünket, Deák András vezető karmesterrel mégis törekedtünk arra, hogy a zenekar kedvelői a korábban meghirdetett, majd elmaradt bérletes koncertjeinket, még az induló új évadunk előtt maradéktalanul meghallgathassák. Köszönjük vendégművészeinknek, Soltész Ágnesnek, Kovács Zoltánnak, Kiss Péternek, Cser Ádámnak, Korossy-Khayll Csongornak és Medveczky Ádámnak, akik örömmel vállalták a fellépést a most meghirdetésre kerülő pótelőadásokon.” – nyilatkozta Szklenár Ferenc művészeti vezető.

Az elmaradt Tavaszi bérleti hangversenyeket augusztus 28-án, szeptember 10-én és 25-én, az elmaradt Családi Matiné bérleti hangversenyeket szeptember 6-án és 20-án rendezik meg a Duna Palota Színháztermében.

A korábban megváltott jegyek és bérletek az új időpontokra érvényesek!

A részletekről érdeklődjön weboldalunkon, a 06 1 235 5500 telefonszámon, vagy személyesen a Duna Palota portáján!

Tavaszi bérlet Pótlások
Családi Matiné bérlet Pótlások

 

 

Négy bérleti sorozattal, neves vendégművészekkel ünnepli 60. jubileumát a Duna Szimfonikus Zenekar

Négy bérleti sorozattal, neves vendégművészekkel ünnepli 60. jubileumát a Duna Szimfonikus Zenekar

Az 1961-ben alapított Duna Szimfonikus Zenekar bemutatja 2020/2021-es, jubileumi évadát, amelyben az eddigiektől eltérően már négy bérleti sorozatot hirdetnek.

Az „Őszi”, a „Tavaszi” és a „Családi” mellett idén már „Kamara” bérletet is válthatnak a zenekar kedvelői. A koncertek helyszíne változatlanul a budapesti Duna Palota Színházterme.

„Törekedtünk arra, hogy olyan bérleti sorozatokat állítsunk össze közönségünk részére, amellyel méltóképpen megünnepeljük 60 éves jubileumunkat, emellett emlékeztetnek a múltra, érvényesülnek a jelenben és előremutatnak a jövőt illetően. Bízunk abban, hogy zenekarunk a következő évtizedekben is tovább tudja közvetíteni az igényes zenekultúrát a felnövekvő és a felnőtt generáció zenebarátai felé egyaránt.” - tolmácsolta gondolatait Szklenár Ferenc művészeti vezető.

Bár a koronavírus-járvány megnehezítette életüket, mégis sikerült a korábbra tervezett koncerteket, az eredetileg meghirdetett vendégművészekkel új időpontokra átütemezni. Az új évad így később, 2020. október 4-én, egy Családi bérleti koncerttel kezdődik.

Az Őszi sorozat egy fergeteges hangversennyel nyit, amelynek szólistája Balog József zongoraművész. A záró koncerten Szentpáli Roland tubaművész saját szerzeményét adja majd elő, közben lesz egy különleges Strauss-hangverseny is. A korábbi évadok sajátossága, hogy zenekari művészek vállalnak szólista szerepet. Idén ősszel Kiss Gábor fagottművész lép fel szólistaként.

A Tavaszi bérleti sorozatban vendég lesz Kokas Dóra csellóművész és Palojtay János zongoraművész. Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész-karmester szólistaként és karmesterként is bemutatkozik. Az USA-ból érkezik Victoria Frances Young, aki a Duna Szimfonikus Zenekar által tavaly meghirdetett „Concerto Piano Festival Budapest” kurzus győzelmével nyert koncertmeghívást.

A péntek esti Őszi és Tavaszi sorozatban a vezető karmester, Deák András mellett Hamar Zsolt, Kovács János, Medveczky Ádám és Rajna Martin dirigál a hangversenyeken. A jubileumi évad összes koncertjének műsorvezetője Zelinka Tamás, aki mára elválaszthatatlan a zenekartól.

A vasárnap délelőtti Családi bérletsorozat hat koncertjének tematikáit a kortalanság szellemében állították össze, hisz a családok minden tagjához szólnak. A koncerteken – időnként vetítéssel egybekötve – irodalom, festészet, állatok, farsangi szokások is előkerülnek. A hagyományokat folytatva az egyik koncert programját a következő évadban is a nézők állíthatják majd össze.

A négy alkalmat magába foglaló Kamara bérletsorozat januártól indul. A korábbi nagy sikerű templomi és a társasházi-szabadtéri kamarakoncertek folytatódnak az új bérlettípusban. A komolyzene kedvelői megismerkedhetnek a „Magyar virtus”-sal, lesz „Fúvóstalálkozó”, „A vonó bűvöletében” és „Családban marad” címet viselő koncert is, amikor családtagok muzsikálnak egymással.

Jegyek és bérletek 2020. augusztus 10-től kaphatóak a dunaszimfonikusok.jegy.hu oldalon és a Duna Palota portáján. (1051 Zrínyi utca 5.)
További információk weboldalunkon.

Honlapunkról letölthetők 2020-2021 évi programelőzeteseink vagy megtekinthetők az alábbi linken:
2019-2020 ŐSZI, TAVASZI, CSALÁDI és KAMARA BÉRLET előzetes (pdf, 4,8 MB)

2020/2021 Őszi bérlet
2020/2021 Tavaszi bérlet
2020/2021 Családi bérlet
2020/2021 Kamara bérlet

 

 

Éljen a Zene, Éljen a Magyar!

Éljen a Zene, Éljen a Magyar!

A Duna Szimfonikus Zenekar zeneművészei otthonaikból köszöntik a határon innen és túl élő magyarokat

A közel 60 éve működő Duna Szimfonikus Zenekar elkészítette "Éljen a Zene, éljen a Magyar!" című videóját, mely ifj. Johann Strauss: Éljen a magyar! gyorspolkájának otthoni, karantén-verziója. A jubileumára készülő zenekar felvételével köszönti a határon innen és túl élő magyarokat, s egyúttal csatlakozik a hazai társadalmi felelősségvállalás programjához.

"A jelenlegi nehéz, de közösen megoldható veszélyhelyzetben sem szabad felednünk, mennyire fontos a nemzeti kultúra ápolása, az összetartozás és hogy összefogással mindent meg tudunk oldani." - hangsúlyozta a zenekar művészeti vezetője, Szklenár Ferenc.

Éljen a Zene, Éljen a Magyar! - a Duna Szimfonikus Zenekar otthonról zenél

A videóban közreműködik Zelinka Tamás, vezényel: Deák András. A felvétel érdekessége, hogy a hang és videóvágás a zenekar fuvola-szólamvezetője, Demeter László munkája.

A Duna Szimfonikus Zenekar tagjai már nagyon várják az újranyitást, a koncertezést!

 

 

Zenekarunk kezdeményezései a karantén idejére

facebook kép

Ebben a nehéz időszakban élő koncertekkel sajnos nem tudtuk jókedvre deríteni közönségünket, azonban szükségünk volt olyan módok megtalálására, melyekben a zene jótékony hatásának köszönhetően elfelejthetjük mindennapi problémáinkat és lelkünk fel tud töltődni. Ezért több sorozatot is indítottunk Facebook-oldalunkon.

Első ilyen kezdeményezésünk volt, hogy heti két alkalommal idei és korábbi koncertjeinkből osztottunk meg videó- és hangfelvételeket.
Ezek között voltak az interneten már megtalálható felvételeink, és korábban még nem publikált újdonságok is.

Megosztottuk Facebook-oldalunkon zenészeink otthonaikban készült üzeneteit, melyeket szeretettel küldtek Közönségünknek.

Szintén új sorozatunkban Facebook-oldalunkon időről időre megosztottuk/megosztjuk zenekari tagjaink otthoni előadásait, szóló- és kamaraprodukcióit.
Mivel a közös zenélésre, koncertekre sajnos nem volt lehetőségünk, a technika segítségével próbáltunk/próbálunk meg minél értékesebb tartalmakat juttatni Közönségünknek. Ezt a sorozatunkat a jövőben is folytatjuk, várhatók még videós produkciók.

Április 13-án, hétfőn indult, és 12 héten keresztül nagy sikerrel futott heti kvízjáték/nyereményjáték-sorozatunk.
KaranténKvíz – Játék és muzsika KISTERC-ben című játékunkban zenekari tagjaink tettek fel zenével kapcsolatos kérdéseket, melyekre rengeteg megfejtés és sok pozitív visszajelzés érkezett.

Az enyhítések után elkezdhettük kamarazene sorozatainkat, melyeket templomokban és társasházak udvarán már meg tudtunk tartani.
Koncertjeinkről fotós és videós beszámolók kerültek ki oldalunkra, de élő közvetítések is voltak, melyek jelenleg is elérhetők. Ezen sorozataink ősszel is folytatódnak.

Facebook-csatornánkon nagy sikert arattak videóink, megjelenéseink.
Posztjainkat rengetegen megosztották, lájkolták, és videóink megtekintése többezres, jónéhány esetben tízezer feletti nézettséget ért el. Köszönjük!

Facebook-oldalunk elérhetősége, ahol összes eddigi videónk, fényképes posztunk megtekinthető:
https://www.facebook.com/dunaszimfonikusok/

Kérjük Önöket, ha lehetőségük van, kedveljék, kövessék oldalunkat, és továbbra is osszák meg bejegyzéseinket, hogy legfrissebb híreink, videóink közönségünk minél szélesebb rétegéhez eljuthasson.

 

 

Elindítottuk YouTube-csatornánkat is

YouTube kép

Elindítottuk YouTube-csatornánkat, hogy még több platformon tudjunk minőségi tartalmat nyújtani Közönségünknek.

Iratkozzanak fel a Duna Szimfonikus Zenekar nevű YouTube-csatornánkra és kövessék figyelemmel videós bejegyzéseinket.

YouTube-csatornánk elérhetősége: https://www.youtube.com/channel/UCjUStD3gfunv4KnrCOuozEg

Csatornánkra minden egyéni- és kamaraprodukció felkerült az Éljen a Magyar, Éljen a Zene! produkciónkkal együtt.

Az alábbi linkeken elérhetők videóink YouTube-csatornánkon:

Rimszkij-Korszakov: A dongó - Rimsky-Korsakov: Flight of the Bumblebee - Demeter László - fuvola
Üzenetek Otthonról - Kiss Gábor - J. Weissenborn: Polka 3 fagottra
Duna Szimfonikus Zenekar Vonósötös - Márton István: Altatódal
W. A. Mozart: F-dúr oboa quartet - 1. tétel
Üzenetek a karanténból - Prokopius Andrea - Gyermeknap
Üzenetek a karanténból - Reiter Anna - Becker: Vihar etüd
Üzenetek a karanténból - Tabányi Kálmán - Elgar: Salut d'Amour
Üzenetek a karanténból - Puporka Ferenc Jenő - G.Bottesini: Nel cor piu mi non sento - részlet
Üzenetek a karanténból - Jónás Judit - hómoF#
2019/2020 Visszatekintés
Üzenetek a karanténból - Stephane Grappelli - Souvenir de Villingen - COVER
Üzenetek a karanténból - Radnai Róbert - Piazzolla - Libertango - piano and viola cover
Éljen a Zene, Éljen a Magyar! - a Duna Szimfonikus Zenekar otthonról zenél
Üzenetek a karanténból - Prokopius Andrea - Anyák napja
Borogyin: Polovec táncok - Duna Szimfonikus Zenekar
Üzenetek a karanténból - Reiter Anna - J. S. Bach: C-dúr szvit - Sarabande
J.S.Bach: h-moll szvit - Badinerie, Demeter Lászó - fuvola, Duna Szimfonikus Zenekar
Üzenetek a karanténból - Radnai Róbert - Wilhelm Friedemann Bach: G-dúr duó - 1. tétel
Üzenetek a karanténból - Demeter Tibor - Gershwin: Kék rapszódia - részlet
J. S. Bach: d-moll oboa-hegedű kettősverseny l. tétel (BWV 1060)
Üzenetek a karanténból - Jordán-Szkordilisz Emília - Hacsaturján: Spartacus Adagio
Üzenetek a karanténból - Illésfalvi Edit és Götz Nándor
Üzenetek a karanténból - Lantos Zsófia és Révész Márk
Üzenetek a karanténból - Csáky Bogár Rita
Üzenetek a karanténból - Piukovics Gábor - Saint-Saëns: Az állatok farsangja - Az elefánt
Üzenetek a karanténból - Gáy Zsuzsi
Farkas Ferenc: Régi magyar táncok - 1. tétel – Duna Szimfonikus Zenekar Fúvósötös – Otthonról

 

 

Várjuk Önöket hamarosan újrainduló koncertjeinken, bérletsorozatainkon!

 

Jó egészséget és szép nyarat kívánva:

Duna Szimfonikus Zenekar

 

 

 

A Duna Palota újra megnyitotta kapuit – A Duna Palota közleménye

Tisztelt Látogatók!

Duna Palota

A Duna Palota újra megnyitotta kapuit, így augusztus 15-ig látogatható Szántó János fafaragó meghosszabbított kiállítása, valamint július 26 – augusztus 15 között idén is megnyitja kapuit az AMKA – vagyis az A Magyar Kézművességért Alapítvány tárlata, mely idén a Magyar Kézművesség 2020., valamint A magyar sport sikerei, bajnokai, egyéniségei – kézműves szemmel címet viseli.

A Duna Szimfonikus Zenekar a jelenlegi tervek szerint augusztus 28-án tartja első koncertjét, mely az idei Tavaszi bérlet 3. előadásának pótlása. A többi előadást az Elmaradt koncertek pótlása című plakát alapján kísérhetik figyelemmel.

Természetesen ismét várjuk egykori és leendő partnereiket is, akik a tavaszi időszakban elmaradt rendezvényeiket szeretnék pótolni, vagy a már nyárhoz kapcsolódó eseményekhez keresnek helyszínt.

Vendégként, látogatóként és programgazdaként egyaránt nagy szeretettel várjuk Önöket a megnyitásakor a magyar Versailles-nak aposztrofált csodálatos neobarokk épületben!

Duna Palota

 

 

 

 

Üdvözlettel:

Duna Szimfonikus Zenekar

 

Ön a Duna Szimfonikus Zenekar Hírlevelét olvassa, melyet az -EMAIL- címre küldtünk. Amennyiben a jövőben nem kívánja megkapni hírlevelünket, kérjük, iratkozzon le hírlevél-szolgáltatásunkról a www.dunaszimfonikusok.hu/hirlevel oldalon.

Copyright © 2011-2020 Duna Szimfonikus Zenekar