Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg megfelelően, kérjük, kattintson ide.

Duna Szimfonikus Zenekar Hírlevél

Tisztelt -Közönségünk-!

Négy bérleti sorozattal, neves vendégművészekkel ünnepli 60. jubileumát a Duna Szimfonikus Zenekar

Október 4-én megkezdődött és novemberben folytatódik 2020/2021-es Jubileumi évadunk.

Koncertjeink online továbbra is elérhetővé válnak közönségünk számára.


Megjelent a Duna Szimfonikus Zenekar október 23-ára, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapjára készült Beethoven Egmont nyitány videója.

Magyarország Kormánya nézőszám-korlátozó rendelkezése miatt a Duna Palota Színháztermének befogadóképessége 97 főre módosul.
Ezért új kezdeményezésünk alapján először a november 20-i koncertünk főpróbáját is nyilvánossá tesszük közönségünk számára, melyre kedvezményes jegyeket lehet vásárolni.


Kérjük, figyeljék a kihelyezett, vírusvédelemmel kapcsolatos tájékoztatókat a Duna Palotában.

Várjuk Önöket szeretettel!

 

Novemberi hangversenyeinket ajánljuk szíves figyelmébe:

 

Állatok a zenében

CSALÁDI BÉRLET / 2.

Jubileumi évadunk Családi bérletsorozatának második előadására november 8-án, vasárnap délelőtt kerül sor a Duna Palota Színháztermében.

A zeneszerzőket gyakran megihlették az állatok, ezért is van olyan sok állatábrázolás a zenetörténetben. Ezekből válogatunk össze egy csokorra (falkára) valót.

2020. november 8. (vasárnap) 10:30
Duna Palota – Színházterem

Deák András
Deák András

Műsor:

  • Koncertünkön felhangzanak Telemann, Respighi, Saint-Saëns, J. Haydn, Bartók Béla, Csajkovszkij, Rimszkij-Korszakov és ifj. J. Strauss művei.

Vezényel:

Deák András

Műsorvezető:

Zelinka Tamás

A jegy ára:

1 900 Ft
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS – Minden jegy elkelt

 

 

Zeneszerzők felsőfokon

ŐSZI BÉRLET / 3.

November 20-án, pénteken a harmadik előadással folytatódik Őszi bérletsorozatunk.

Kiss Gábor
Kiss Gábor

Hangversenyünk különlegessége, hogy Mozart B-dúr fagottversenyének szólistája zenekarunk fagott szólamvezetője, Kiss Gábor lesz.

A versenyművet két szimfónia veszi közre, műsorunk elején Joseph Haydn 101. „Az óra” szimfóniája, majd a szünet után Csajkovszkij 5. szimfóniája csendül fel.

Koncertünkön kedves visszatérő vendégünk, Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester vezényel.

Magyarország Kormánya nézőszám-korlátozó rendelkezése miatt a Duna Palota Színháztermének befogadóképessége 97 főre módosul.
Ezért új kezdeményezésünk alapján először a november 20-i koncertünk délelőtti főpróbáját is nyilvánossá tesszük közönségünk számára, melyre kedvezményes jegyeket lehet vásárolni 1 900 Ft-os áron.

2020. november 20. (péntek) 19:00 – Főpróba: 10:00
Duna Palota – Színházterem

Medveczky Ádám
Medveczky Ádám

Műsor:

  • Haydn: 101. (D-dúr) szimfónia („Az óra”), Hob.I:101
  • Mozart: B-dúr fagottverseny, K.191
  • Csajkovszkij: 5. (e-moll) szimfónia, op.64

Közreműködik:

Kiss Gábor – fagott

Vezényel:

Medveczky Ádám

Műsorvezető:

Zelinka Tamás

A jegy ára:

3 200 Ft
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS – Minden jegy elkelt

A Főpróba jegy ára:

1 900 Ft
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

 

 

Zene és Irodalom

CSALÁDI BÉRLET / 3.

Advent első vasárnapján, november 29-én kerül sor Családi bérletsorozatunk harmadik előadására.

Koncertünkön olyan zeneműveket válogatunk, melyeket egy vers ihletett, és olyan verseket válogatunk, melyeket egy zenemű ihletett. E remekművek párban hangzanak fel, különleges élményt adva koncertünkhöz.

Hangversenyünket Horváth Gábor vezényli.

2020. november 29. (vasárnap) 10:30
Duna Palota – Színházterem

Horváth Gábor
Horváth Gábor

Műsor:

  • Koncertünkön felhangzanak Liszt Ferenc, Csajkovszkij és Grieg művei.

Vezényel:

Horváth Gábor

Műsorvezető:

Zelinka Tamás

A jegy ára:

1 900 Ft
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS – Minden jegy elkelt

 

 

VÍRUSVÉDELMI INTÉZKEDÉSEKKEL FRISSÜLT A DUNA PALOTA HÁZIRENDJE

A COVID-19 vírus elleni védekezés jegyében aktualizált Házirend ezen a linken letölthető: Duna_Palota_hazirend_2020_11_04.pdf (166 kB)

Kérjük, mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében figyelmesen olvassa el és tartsa be a leírtakat. Köszönjük!

Nézőszám korlátozás

Magyarország Kormánya nézőszám-korlátozó rendelkezése miatt (479/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet) a Duna Palota Színháztermének befogadóképessége 97 főre módosul.

A már megváltott jeggyel vagy bérlettel rendelkező vendégeink a rendelet által előírt „szabadon hagyott székek" ülésrendjét kötelesek betartani, így az eddigi helyfoglalási rend megváltozik.

Bővebb tájékoztatást az ültetésről a hangverseny előtt nyújtunk.

Vírusvédelmi intézkedések

Maszk viselése, testhőmérséklet mérés és a bejáratnál a kézfertőtlenítés kötelező!

A Duna Palota épületébe történő belépés – figyelemmel a COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzetre – saját használatú, a szájat és az orrot eltakaró maszk viselésével, a testhőmérséklet ellenőrzését követően, valamint a főbejárati Információs pultnál elhelyezett kézfertőtlenítő használata után engedélyezett. (A testhőmérsékletet a bejáratnál érintésmentes hőmérővel ellenőrizzük, 37,5 °C-os illetve ennél magasabb érték esetén a belépést nem engedélyezzük.)

Nézőinket arra kérjük, hogy betegen, főleg felső légúti megbetegedés tüneteivel, lázas állapotban, vírusfertőzés gyanúja esetén ne látogassanak a Duna Palotába, jegyeiket adják át egészséges hozzátartozóiknak, ismerőseiknek.

Kérjük, hogy tartsanak egymástól 1,5 méter távolságot.

A hangversenyeket megelőzően fokozott figyelmet fordítunk a nézőtéri székek, kilincsek, illetve a mosdók fertőtlenítő takarítására.

A Színháztermet a koncert kezdete előtt már 30 perccel kinyitjuk, ezzel is csökkentve az előtérben várakozók számát. Kérjük, érkezzenek a szokottnál hamarabb.

Köszönjük türelmüket! Vigyázzunk egymásra!

 

 

KONCERTFELVÉTELEINK ONLINE

A jelenlegi vírushelyzet miatt a koncertjeinket látogatni nem tudó, de az aktuális hangversenyre érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkező nézőink számára koncertünk felvételét korlátozott ideig online is elérhetővé tesszük.
A felvételeink a koncert időpontja után néhány nappal jelennek meg és a közzétételtől számítva 5 napig érhetők el.
A videókat kizárólag az érvényes (nem visszaváltott) jeggyel vagy bérlettel rendelkező nézőink egy általunk küldött linken keresztül nézhetik meg, a széles közönség számára felvételeink nem lesznek elérhetők.

Kérjük, küldjék el a külön erre a célra létrehozott dunaszimfonikusokonline@gmail.com címünkre email-címüket, hogy eljuttathassuk Önöknek a felvétel linkjét.
A jogosultság ellenőrzése érdekében a levélben szerepeljen a jegyen/bérleten található kódsor és a koncert címe / bérletsorozat neve, amit meg szeretnének nézni.
A beérkezett adatokat a hatályos GDPR-előírások szerint kezeljük.

A beérkezett címekre a megjelenés időpontjában elküldjük Önöknek azt a linket, melyen megtekinthető az aktuális koncertünk felvétele.

Kérjük, további információkért figyeljék facebook és weboldalunkat!

 

 

Duna Szimfonikus Zenekar - Beethoven: Egmont nyitány

Duna Szimfonikus Zenekar - Beethoven: Egmont nyitány

A Duna Szimfonikus Zenekar a Hősök napján Beethoven: Egmont nyitányával emlékezik.

Fogadják szeretettel a Duna Szimfonikus Zenekar október 23-ára, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapjára készült Beethoven Egmont nyitány videóját.

Videónk elérhető YouTube-csatornánkon:

Beethoven: Egmont - nyitány | Duna Szimfonikus Zenekar - Deák András

Videónk megtekinthető a Duna Palota Tisztelet a hősöknek című virtuális gálaműsorában is.

 

 

Duna Szimfonikus Zenekar 60 - Imázsfilm

Duna Szimfonikus Zenekar 60 - Imázsfilm

Boldog 60. születésnapot, Duna Szimfonikus Zenekar!
Régi vágyunk vált valóra a Duna Szimfonikus Zenekar 60. születésnapjára készített filmmel, melyet büszkén és boldogan teszünk most közzé.
Reméljük, hogy Önök is olyan nagy szeretettel nézik, mint amilyen szeretettel mi készítettük.
Köszönjük a filmet a Creative Media Group csapatának!

Imázsfilmünk az alábbi linkeken megtekinthetők:

Duna Szimfonikus Zenekar 60 - YouTube-csatornánkon

Duna Szimfonikus Zenekar 60 - Facebook-oldalunkon

 

 

Négy bérleti sorozattal, neves vendégművészekkel ünnepli 60. jubileumát a Duna Szimfonikus Zenekar

Négy bérleti sorozattal, neves vendégművészekkel ünnepli 60. jubileumát a Duna Szimfonikus Zenekar

Az 1961-ben alapított Duna Szimfonikus Zenekar bemutatja 2020/2021-es, jubileumi évadát, amelyben az eddigiektől eltérően már négy bérleti sorozatot hirdetnek.

Az „Őszi”, a „Tavaszi” és a „Családi” mellett idén már „Kamara” bérletet is válthatnak a zenekar kedvelői. A koncertek helyszíne változatlanul a budapesti Duna Palota Színházterme.

„Törekedtünk arra, hogy olyan bérleti sorozatokat állítsunk össze közönségünk részére, amellyel méltóképpen megünnepeljük 60 éves jubileumunkat, emellett emlékeztetnek a múltra, érvényesülnek a jelenben és előremutatnak a jövőt illetően. Bízunk abban, hogy zenekarunk a következő évtizedekben is tovább tudja közvetíteni az igényes zenekultúrát a felnövekvő és a felnőtt generáció zenebarátai felé egyaránt.” - tolmácsolta gondolatait Szklenár Ferenc művészeti vezető.

Bár a koronavírus-járvány megnehezítette életüket, mégis sikerült a korábbra tervezett koncerteket, az eredetileg meghirdetett vendégművészekkel új időpontokra átütemezni. Az új évad így később, 2020. október 4-én, egy Családi bérleti koncerttel kezdődik.

Az Őszi sorozat egy fergeteges hangversennyel nyit, amelynek szólistája Balog József zongoraművész. A záró koncerten Szentpáli Roland tubaművész saját szerzeményét adja majd elő, közben lesz egy különleges Strauss-hangverseny is. A korábbi évadok sajátossága, hogy zenekari művészek vállalnak szólista szerepet. Idén ősszel Kiss Gábor fagottművész lép fel szólistaként.

A Tavaszi bérleti sorozatban vendég lesz Kokas Dóra csellóművész és Palojtay János zongoraművész. Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész-karmester szólistaként és karmesterként is bemutatkozik. Az USA-ból érkezik Victoria Frances Young, aki a Duna Szimfonikus Zenekar által tavaly meghirdetett „Concerto Piano Festival Budapest” kurzus győzelmével nyert koncertmeghívást.

A péntek esti Őszi és Tavaszi sorozatban a vezető karmester, Deák András mellett Hamar Zsolt, Kovács János, Medveczky Ádám és Rajna Martin dirigál a hangversenyeken. A jubileumi évad összes koncertjének műsorvezetője Zelinka Tamás, aki mára elválaszthatatlan a zenekartól.

A vasárnap délelőtti Családi bérletsorozat hat koncertjének tematikáit a kortalanság szellemében állították össze, hisz a családok minden tagjához szólnak. A koncerteken – időnként vetítéssel egybekötve – irodalom, festészet, állatok, farsangi szokások is előkerülnek. A hagyományokat folytatva az egyik koncert programját a következő évadban is a nézők állíthatják majd össze.

A négy alkalmat magába foglaló Kamara bérletsorozat januártól indul. A korábbi nagy sikerű templomi és a társasházi-szabadtéri kamarakoncertek folytatódnak az új bérlettípusban. A komolyzene kedvelői megismerkedhetnek a „Magyar virtus”-sal, lesz „Fúvóstalálkozó”, „A vonó bűvöletében” és „Családban marad” címet viselő koncert is, amikor családtagok muzsikálnak egymással.

Új bérlet vásárlása: 2020. október 9-ig

Bérletek átvétele: 2020. október 9-ig

Jegyek és bérletek kaphatóak a Duna Palota portáján (1051 Zrínyi utca 5.) és a dunaszimfonikusok.jegy.hu oldalon.
ONLINE BÉRLETVÁSÁRLÁS
További információk weboldalunkon.

Honlapunkról letölthetők 2020-2021 évi programelőzeteseink vagy megtekinthetők az alábbi linken:
2019-2020 ŐSZI, TAVASZI, CSALÁDI és KAMARA BÉRLET előzetes (pdf, 4,8 MB)

2020/2021 Őszi bérlet
2020/2021 Tavaszi bérlet
2020/2021 Családi bérlet
2020/2021 Kamara bérlet

 

 

facebook kép

Kövesse a Duna Szimfonikus Zenekart a Facebook-on is!

Figyelemmel kísérheti a meghívott vendégművészekkel készített aktuális beszámolókat, interjúkat valamint megtekintheti a zenekar próbáiról, hangversenyeiről készült fotókat.

https://www.facebook.com/dunaszimfonikusok/

 

 

YouTube kép

Keressen minket YouTube-csatornánkon is!

Iratkozzanak fel a Duna Szimfonikus Zenekar nevű YouTube-csatornánkra és kövessék figyelemmel videós megjelenéseinket.

YouTube-csatornánk elérhetősége: https://www.youtube.com/channel/UCjUStD3gfunv4KnrCOuozEg

 

 

INFORMÁCIÓ A BÉRLET- ÉS JEGYVÁSÁRLÁSRÓL!

Kedves Zenebarátaink! Tisztelt Érdeklődők!

A Duna Szimfonikus Zenekar saját rendezésű hangversenyeire a bérleteket és a jegyeket az alábbi elérhetőségeken lehet megrendelni, illetve megvásárolni:

Hétköznap (hétfőtől – péntekig) 9:00 és 19:00 óra között (koncertek napján az előadás kezdetéig!) a Duna Palota Portáján (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.) Telefon: 235-55-00. Interneten: a www.jegy.hu weboldalon.

 

További hangversenyeinkről, bérleti sorozatainkról bővebben honlapunkon tájékozódhat: www.dunaszimfonikusok.hu

Írja meg hangversenyeinkkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, javaslatait, véleményét:
E-mail: duna.szimf@dunapalota.hu; Fax: (1) 355-83-30

Látogasson el a Duna Palota honlapjára is! www.dunapalota.hu

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

 

Várjuk Önöket újrainduló koncertjeinken, bérletsorozatainkon!

 

 

Üdvözlettel és Jó egészséget kívánva:

Duna Szimfonikus Zenekar

 

Ön a Duna Szimfonikus Zenekar Hírlevelét olvassa, melyet az -EMAIL- címre küldtünk. Amennyiben a jövőben nem kívánja megkapni hírlevelünket, kérjük, iratkozzon le hírlevél-szolgáltatásunkról a www.dunaszimfonikusok.hu/hirlevel oldalon.

Copyright © 2011-2020 Duna Szimfonikus Zenekar