Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg megfelelően, kérjük, kattintson ide.

Duna Szimfonikus Zenekar Hírlevél

Tisztelt -Közönségünk-!

Augusztus 28-án megkezdődik a koronavírus járvány miatt elmaradt tavaszi előadásaink pótlásának sorozata. Várjuk Önöket szeretettel!

 

Kortársak voltak – PÓTLÁS

TAVASZI BÉRLET / 3.

Első koncertünkre, a Tavaszi bérlet harmadik előadásának pótlására augusztus 28-án kerül sor.

Kiss Péter
Kiss Péter

Péntek esti hangversenyünkön egymásnak kortárs zeneszerzők művei csendülnek fel.

Schubert "A varázshárfa" c. daljátékához írt nyitányával kezdünk. Ezt a művet a 19. század közepétől a Rosamunda kísérőzenéjének nyitányaként játszották, így később Rosamunda-nyitányként is elterjedt.

A nyitány után Beethoven c-moll zongoraversenyét hallgathatjuk meg Kiss Péter, Junior Prima Díjas, többszörös Fischer Annie-ösztöndíjas zongoraművész kivételes előadásában.

Szünet után, mintegy keretbe foglalva hangversenyünket ismét Schubert-mű következik, a szerzője által "Tragikus"-nak elkeresztelt 4. szimfónia. Bár a nyitótétel helyenként szenvedélyes hangvételű, de tragikusnak nem nevezhető. Erre utal az a tény is, hogy Schubert tragikus szimfóniája – miként koncertünk is – bizakodással teli hangulatban ér véget.

Zenekarunkat a 2017-es Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny döntőse, Cser Ádám vezényli.

Kérjük, figyeljék a kihelyezett, vírusvédelemmel kapcsolatos tájékoztatókat a Duna Palotában.

2020. augusztus 28. (péntek) 19:00
Duna Palota – Színházterem

Cser Ádám
Cser Ádám

Műsor:

  • Schubert: A varázshárfa („Rosamunda”), D.644 – nyitány
  • Beethoven: 3. (c-moll) zongoraverseny, op.37
  • Schubert: 4. (c-moll) szimfónia („Tragikus”), D.417

Közreműködik:

Kiss Péter – zongora

Vezényel:

Cser Ádám

Műsorvezető:

Zelinka Tamás

A jegy ára:

3 200 Ft
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

 

 

Vírusvédelmi intézkedésekkel frissült a Duna Palota Házirendje

A COVID-19 vírus elleni védekezés jegyében aktualizált Házirend ezen a linken letölthető: Duna_Palota_hazirend_2020_08.pdf (142 kB)

Kérjük, mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében figyelmesen olvassa el és tartsa be a leírtakat. Köszönjük!

 

 

A járvány miatt elmaradt minden bérletes koncertjét megtartja a Duna Szimfonikus Zenekar

A járvány miatt elmaradt minden bérletes koncertjét megtartja a Duna Szimfonikus Zenekar

A jubileumi évadára készülő, 60 éves Duna Szimfonikus Zenekar örömmel jelenti be, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradt bérleti koncertjeit változatlan műsorral, az eredetileg meghirdetett fellépő művészekkel tartja meg.

„Bár a világjárvány alaposan megnehezítette életünket, Deák András vezető karmesterrel mégis törekedtünk arra, hogy a zenekar kedvelői a korábban meghirdetett, majd elmaradt bérletes koncertjeinket, még az induló új évadunk előtt maradéktalanul meghallgathassák. Köszönjük vendégművészeinknek, Soltész Ágnesnek, Kovács Zoltánnak, Kiss Péternek, Cser Ádámnak, Korossy-Khayll Csongornak és Medveczky Ádámnak, akik örömmel vállalták a fellépést a most meghirdetésre kerülő pótelőadásokon.” – nyilatkozta Szklenár Ferenc művészeti vezető.

Az elmaradt Tavaszi bérleti hangversenyeket augusztus 28-án, szeptember 10-én és 25-én, az elmaradt Családi Matiné bérleti hangversenyeket szeptember 6-án és 20-án rendezik meg a Duna Palota Színháztermében.

A korábban megváltott jegyek és bérletek az új időpontokra érvényesek!

A részletekről érdeklődjön weboldalunkon, a 06 1 235 5500 telefonszámon, vagy személyesen a Duna Palota portáján!

Tavaszi bérlet Pótlások
Családi Matiné bérlet Pótlások

 

 

Négy bérleti sorozattal, neves vendégművészekkel ünnepli 60. jubileumát a Duna Szimfonikus Zenekar

Négy bérleti sorozattal, neves vendégművészekkel ünnepli 60. jubileumát a Duna Szimfonikus Zenekar

Az 1961-ben alapított Duna Szimfonikus Zenekar bemutatja 2020/2021-es, jubileumi évadát, amelyben az eddigiektől eltérően már négy bérleti sorozatot hirdetnek.

Az „Őszi”, a „Tavaszi” és a „Családi” mellett idén már „Kamara” bérletet is válthatnak a zenekar kedvelői. A koncertek helyszíne változatlanul a budapesti Duna Palota Színházterme.

„Törekedtünk arra, hogy olyan bérleti sorozatokat állítsunk össze közönségünk részére, amellyel méltóképpen megünnepeljük 60 éves jubileumunkat, emellett emlékeztetnek a múltra, érvényesülnek a jelenben és előremutatnak a jövőt illetően. Bízunk abban, hogy zenekarunk a következő évtizedekben is tovább tudja közvetíteni az igényes zenekultúrát a felnövekvő és a felnőtt generáció zenebarátai felé egyaránt.” - tolmácsolta gondolatait Szklenár Ferenc művészeti vezető.

Bár a koronavírus-járvány megnehezítette életüket, mégis sikerült a korábbra tervezett koncerteket, az eredetileg meghirdetett vendégművészekkel új időpontokra átütemezni. Az új évad így később, 2020. október 4-én, egy Családi bérleti koncerttel kezdődik.

Az Őszi sorozat egy fergeteges hangversennyel nyit, amelynek szólistája Balog József zongoraművész. A záró koncerten Szentpáli Roland tubaművész saját szerzeményét adja majd elő, közben lesz egy különleges Strauss-hangverseny is. A korábbi évadok sajátossága, hogy zenekari művészek vállalnak szólista szerepet. Idén ősszel Kiss Gábor fagottművész lép fel szólistaként.

A Tavaszi bérleti sorozatban vendég lesz Kokas Dóra csellóművész és Palojtay János zongoraművész. Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész-karmester szólistaként és karmesterként is bemutatkozik. Az USA-ból érkezik Victoria Frances Young, aki a Duna Szimfonikus Zenekar által tavaly meghirdetett „Concerto Piano Festival Budapest” kurzus győzelmével nyert koncertmeghívást.

A péntek esti Őszi és Tavaszi sorozatban a vezető karmester, Deák András mellett Hamar Zsolt, Kovács János, Medveczky Ádám és Rajna Martin dirigál a hangversenyeken. A jubileumi évad összes koncertjének műsorvezetője Zelinka Tamás, aki mára elválaszthatatlan a zenekartól.

A vasárnap délelőtti Családi bérletsorozat hat koncertjének tematikáit a kortalanság szellemében állították össze, hisz a családok minden tagjához szólnak. A koncerteken – időnként vetítéssel egybekötve – irodalom, festészet, állatok, farsangi szokások is előkerülnek. A hagyományokat folytatva az egyik koncert programját a következő évadban is a nézők állíthatják majd össze.

A négy alkalmat magába foglaló Kamara bérletsorozat januártól indul. A korábbi nagy sikerű templomi és a társasházi-szabadtéri kamarakoncertek folytatódnak az új bérlettípusban. A komolyzene kedvelői megismerkedhetnek a „Magyar virtus”-sal, lesz „Fúvóstalálkozó”, „A vonó bűvöletében” és „Családban marad” címet viselő koncert is, amikor családtagok muzsikálnak egymással.

Bérletújítás: 2020. augusztus 10 - szeptember 6.

Új bérlet vásárlása: 2020. október 9-ig

Bérletek átvétele: 2020. augusztus 28 - október 9.

Jegyek és bérletek kaphatóak a Duna Palota portáján (1051 Zrínyi utca 5.) és a bérletújítás után a dunaszimfonikusok.jegy.hu oldalon.
További információk weboldalunkon.

Honlapunkról letölthetők 2020-2021 évi programelőzeteseink vagy megtekinthetők az alábbi linken:
2019-2020 ŐSZI, TAVASZI, CSALÁDI és KAMARA BÉRLET előzetes (pdf, 4,8 MB)

2020/2021 Őszi bérlet
2020/2021 Tavaszi bérlet
2020/2021 Családi bérlet
2020/2021 Kamara bérlet

 

 

facebook kép

Kövesse a Duna Szimfonikus Zenekart a Facebook-on is!

Figyelemmel kísérheti a meghívott vendégművészekkel készített aktuális beszámolókat, interjúkat valamint megtekintheti a zenekar próbáiról, hangversenyeiről készült fotókat.

https://www.facebook.com/dunaszimfonikusok/

 

 

Várjuk Önöket újrainduló koncertjeinken, bérletsorozatainkon!

 

Jó egészséget kívánva:

Duna Szimfonikus Zenekar

 

 

 

A Duna Palota újra megnyitotta kapuit – A Duna Palota közleménye

Tisztelt Látogatók!

Duna Palota

A Duna Szimfonikus Zenekar augusztus 28-án tartja első koncertjét, mely az idei Tavaszi bérlet 3. előadásának pótlása. A többi előadást az Elmaradt koncertek pótlása című plakát alapján kísérhetik figyelemmel.

Természetesen ismét várjuk egykori és leendő partnereiket is, akik a tavaszi időszakban elmaradt rendezvényeiket szeretnék pótolni, vagy a már nyárhoz kapcsolódó eseményekhez keresnek helyszínt.

Vendégként, látogatóként és programgazdaként egyaránt nagy szeretettel várjuk Önöket a megnyitásakor a magyar Versailles-nak aposztrofált csodálatos neobarokk épületben!

Duna Palota

 

 

 

 

Üdvözlettel:

Duna Szimfonikus Zenekar

 

Ön a Duna Szimfonikus Zenekar Hírlevelét olvassa, melyet az -EMAIL- címre küldtünk. Amennyiben a jövőben nem kívánja megkapni hírlevelünket, kérjük, iratkozzon le hírlevél-szolgáltatásunkról a www.dunaszimfonikusok.hu/hirlevel oldalon.

Copyright © 2011-2020 Duna Szimfonikus Zenekar